Brussel

Canal Wharf

Aan de ene zijde begrensd door de Willebroekkaai en aan de andere zijde door de Akenkaai ontwikkelt Canal Wharf nv een gemengde stedelijke ontwikkeling met 4 gebouwblokken van een 8-tal verdiepingen hoog. Op het gelijkvloers vinden we een aantal commerciÎle ruimtes terug, erboven appartementen. Op het binnenplein wordt een groene heuvel van een 7-tal meter hoog voorzien op de nieuwe afdekplaat boven de kelder. De bestaande gebouwen worden afgebroken, enkel de bestaande kelder wordt behouden en uitgebreid.

De structuur is opgebouwd uit wanden in gewapend beton en silicaatsteen en vloerplaten uit (al dan niet voorgespannen) predallen. De afdekplaat boven de kelder onder het binnenplein is ontworpen als een vloerplaat in nagespannen beton.

bouwplaats

Willebroekkaai, Brussel

client

Canal Wharf

architect

  • Stéphane Beel Architects
  • 51N4E
  • Architectesassoc.

hoofdaannemer

  • Valens (phase 1)

vloeroppervlakte

43.500 m²

bouwtijd

(fase 1)
start werf: januari 2017
einde werf: voorzien 2021

inladen